سلام شما کاربر مهمان هستید :)
ثبت نام
ورود
سلام شما کاربر مهمان هستید :)
قانون 10 10 10

قانون ۱۰-۱۰-۱۰ سلاح قدرتمند شما در مهم ترین تصمیم گیری هایتان!

ما در هر لحظه از زندگی مان در حال تصمیم گیری هستیم. برای مثال : برای رفع تشنگی تصمیم می گیریم یک لیوان آب بنوشیم ، هنگامی که احساس گرسنگی می کنیم ، تصمیم می گیریم سری به یخچالمان بزنیم! یا در ابعاد بزرگ تر ، تصمیم می گیریم به فلان رشته تحصیلی برویم ،‌ تصمیم می گیریم با فلان شخص ، زندگی مشترکی را آغاز کنیم و… واقعیت این است که ما تصمیماتی می گیریم که نتایج حاصل از آن ها گاهی به سودمان و اکثرا به ضررمان است! دلیلش این است که ما اکثر تصمیمتمان را با احساساتمان می گیریم. امروز می خواهم یک مقاله کامل و کاربردی راجب قانون ۱۰-۱۰-۱۰ سوزی ولش برایتان بنویسم. پس از خواندن این مقاله و استفاده از این قانون در تصمیم گیری هایتان ،‌ قضیه کاملا برعکس میشود؛ یعنی نتایج حاصل از تصمیم گیری هایتان ،‌ اکثرا به سود شما و «گاهی» به ضررتان خواهد بود؛ که آن «گاهی» هم بر می گردد به عدم استفاده شما از این قانون!

قانون ۱۰-۱۰-۱۰ چگونه به وجود آمد؟

سوزی وِلچ نویسنده و روزنامه نگار آمریکایی ، فعالیت مغز را در طول فرآیند تصمیم گیری به دقت مطالعه کرد. او فهمید که یک عامل بسیار مهم در ایجاد تصمیمات غیر مفید نقش بازی میکند. آن عامل این است که «ما طوری رفتار می کنیم که انگار آینده ای وجود ندارد!» به عنوان مثال ، ما از فست فودها و مواد غذایی ناسالم استفاده می کنیم و انگار نه انگار که سلامت ما را به خطر می اندازد! برای خنثی کردن این رفتار ، سوزی وِلچ قانون ۱۰-۱۰-۱۰ را اختراع کرد.

 

قانون 10 10 10

سوزی وِلچ قانون ۱۰ ۱۰ ۱۰

 

کاربرد قانون ۱۰-۱۰-۱۰

قانون ۱۰-۱۰-۱۰ به شما کمک میکند تا با آنچه در زندگی تان واقعا اهمیت دارد رو به رو شوید و تصمیمات درستی بگیرید؛ در واقع این قانون کمکتان میکند مهم ترین تصمیمات زندگی تان را طوری بگیرید ، که بعدا احساس ناخوشایند پشیمانی به خاطر گرفتن آن تصمیمات ، گریبان گیرتان نشود؛ بلکه دستاوردهای فراوانی نیز نصیبتان گردد؛ این قانون سرعت تصمیم گیری تان را هم بیشتر میکند. (در یک کلام تصمیمات درست و آینده نگری) بنابراین هنگامی که با یک تصمیم مهم در زندگی تان رو به رو شدید ، بهتر است لحظه ای مکث کنید و از قانون ۱۰-۱۰-۱۰ استفاده کنید.

قانون ۱۰-۱۰-۱۰ به شما کمک میکند تا با آنچه در زندگی تان واقعا اهمیت دارد رو به رو شوید و تصمیمات درستی بگیرید؛ در واقع این قانون کمکتان میکند مهم ترین تصمیمات زندگی تان را طوری بگیرید ، که بعدا احساس ناخوشایند پشیمانی به خاطر گرفتن آن تصمیمات ، گریبان گیرتان نشود؛ بلکه دستاوردهای فراوانی نیز نصیبتان گردد؛ این قانون سرعت تصمیم گیری تان را هم بیشتر میکند. (در یک کلام تصمیمات درست و آینده نگری) بنابراین هنگامی که با یک تصمیم مهم در زندگی تان رو به رو شدید ، بهتر است لحظه ای مکث کنید و از قانون ۱۰-۱۰-۱۰ استفاده کنید.

مهیار اکبری

چطور از قانون ۱۰-۱۰-۱۰ استفاده کنیم؟

این قانون با طرح سه سوال از خودتان شروع میشود! دستور العمل به این شکل است که شما در ابتدا باید تصمیمی که می خواهید بگیرید را مشخص کنید؛ برای مثال تصمیمی که قصد دارید بگیرید این است : «می خواهم فست فود مصرف کنم»

گام بعدی پرسیدن سه سوال در مورد پیامدهای تصمیمتان است. طبق قانون ۱۰-۱۰-۱۰ باید از خودتان بپرسید این تصمیمی که من گرفتم : در ۱۰ دقیقه بعد چه پیامدهایی برایم دارد؟ در ۱۰ ماه بعد چه پیامدهایی برایم دارد؟ در ۱۰ سال بعد چه پیامدهایی برایم دارد؟ در واقع ما به این سه سوال و این سه لحظه نیاز داریم. ۱۰ دقیقه ، ۱۰ ماه ، ۱۰ سال.

لحظه ی اول به پیامد های یک تصمیم در اکنون اشاره دارد. (آگاهی از لحظه تصمیم گیری) ، لحظه ی دوم زمانیست که دیگر تصمیم گرفته شده و اولین پیامد های واقعی آن آشکار میشوند. (آگاهی از لحظه اتمام تصمیم گیری) ، لحظه ی سوم مربوط به آینده و پس از گذشت زمان بسیار زیاد است؛ یعنی زمانی که تمامی پیامد های تصمیمی که گرفته اید به طور کامل آشکار شده اند. (آگاهی از تمامی پیامد های تصمیم گیری)

 

برای نمونه این سوالات را برای همان فست فود تست میکنیم :

 

تصمیم : «می خواهم فست فود مصرف کنم»

 

اگر فست فود بخورم در ۱۰ دقیقه بعد چه پیامدی برایم دارد؟

احساس سیری و لذت میکنم و از خوردن غذایی به این خوشمزگی خوشحالم.

اگر فست فود بخورم در ۱۰ ماه بعد چه پیامدی برایم دارد؟

رفته رفته به دستگاه گوارشم صدماتی را وارد میکنم. کبد چرب هم در کمین من است!

اگر فست فود بخورم در ۱۰ سال بعد چه پیامدی برایم دارد؟

من به سرطان معده دچار شده ام. دیگر چیزی به نام کبد برایم باقی نمانده و عمر چندانی نخواهم داشت!

پس حالا آیا فست فود بخورم؟

اصلا و تحت هیچ شرایطی!

 

نکته : دقت کنید که ما تصمیم را منفی در نظر گرفتیم؛ یعنی گفتیم «می خواهم فست فود مصرف کنم» شما می توانید مدل مثبتش را استفاده کنید و بگویید «می خواهم فست فود را کنار بگذارم» آنوقت تصمیمتان را به قانون ۱۰-۱۰-۱۰ وارد کنید. اصلا بگذارید مدل مثبت مثال فست فود را هم بررسی کنیم!

 

تصمیم : «می خواهم فست فود را کنار بگذارم»

 

اگر فست فود را کنار بگذارم در ۱۰ دقیقه بعد چه پیامدی برایم دارد؟

احساس پشیمانی و ناراحتی میکنم و از اینکه این غذای خوشمزه را از دست داده ام شرمسارم!

اگر فست فود را کنار بگذارم در ۱۰ ماه بعد چه پیامدی برایم دارد؟

عملکرد دستگاه گوارشم رفته رفته بهتر میشود. کبدم وظیفه اش را به خوبی و بدون مشکل انجام میدهد.

اگر فست فود را کنار بگذارم در ۱۰ سال بعد چه پیامدی برایم دارد؟

از سلامتی کامل برخوردارم. نه کبد چرب دارم و نه بیماری گوارشی خاصی مرا تهدید میکند. از زندگی ام لذت می برم…

پس حالا آیا فست فود را کنار بگذارم؟

حتما و تحت هر شرایطی!

 

نکته : شاید تصمیماتی که با استفاده از این روش می گیرید ، در شرایط فعلی تان خوشایند نباشد (برای مثال نخوردن فست فود آن هم وقتی شدیدا گرسنه هستید) ، اما در دراز مدت و زندگی آینده تان ، کاملا سودمند و به نفعتان عمل میکند.

 

همین الآن شروع کنید!

بسیار خب نوبت شماست! می توانید به جای مثال فست فود ، ازدواج با شخصی خاص را قرار دهید ، راه اندازی کسب و کار شخصی تان را قرار دهید ، رفتن به فلان رشته تحصیلی را قرار دهید ، تغییر شغلتان را قرار دهید ، مهاجرت کردن را قرار دهید و… برای هر تصمیمی که دوست دارید می توانید از این قانون استفاده کنید.

خلاصه کلام

در دنیای پر هیاهوی امروز ،‌ گزینه ها و شرایط بسیار زیادی پیش رویمان قرار می گیرند؛ بنابراین مجبور هستیم تصمیم ها و انتخاب های بیشتر و سریعتری داشته باشیم. نتیجه آن میشود که نتایج اکثر تصمیم هایمان ، درست از کار در نمی آید. استفاده از قانون ساده ۱۰-۱۰-۱۰ می تواند اشتباهات ما را در تصمیم گیری هایمان ، تا حد زیادی جبران کند. یادتان باشد که زندگی فردای ما را ، تصمیم های امروزمان می سازد و یکایک تصمیماتمان مهم و سرنوشت سازند. در همین زمینه خالی از لطف نیست اگر نگاهی به یکی از عکس نوشته های اینستاگرام حس بیندازید :

 

عکس نوشته انگیزشی

یکبار تصمیم بگیر زندگیتو برای همیشه تغییر بدی!

 

راستی! نمیدانم چرا اینقدر هَوَسِ فست فود کرده ام…! 🙂 تا بعد…

 

مهیار اکبری بینیان گذار یک حس خوب و عضوی از تیم رویایی حس

حتما بخوانید

  1. پلی لیست حس دانلود موزیک های بی کلام جادویی و درجه یک
  2. بک گراند انگیزشی موبایل دانلود زیباترین والپیپرهای انگیزشی موفقیت
  3. عکس نوشته انگیزشی دانلود ۶۸ عکس نوشته انگیزشی موفقیت (قسمت ششم)
  4. چه بر سر خوشی های زندگیمان آمد؟ رویاهایمان کجا رفتند؟ + پادکست
مهیار اکبری

همیشه دوست داشتم کسی وجود داشته باشد که هر وقت نااُمیدی به سراغم آمد ، من را به مسیر رسیدن به رویاهایم برگرداند. آن کَس را پیدا نکردم... یک حس خوب را ساختم... مهیار اکبری بنیان گذار یک حس خوب :)

15 نفر در این گفتگو شرکت کرده اند! نفر بعدی شما باشید...

ما با عشق پاسخ می دهیم چون می خواهیم جهان را به جای بهتری برای زندگی تبدیل کنیم!
  1. Amin پاسخ

    سلام مرسی عالی بود
    من این قانون رو توی یکی از کتاب های گاج که اسمش تصمیم گیری بود خونده بودم ولی واقعیتش متوجه نشدم
    شما قشنگ با مثال توضیح دادید ممنون😍

  2. Raha Rastegar پاسخ

    سلام و خدا قوّت☺
    مقاله ی جالبی بود ولی ی چیزی که هست اینکه گاهی اوقات موضوع اصلی اینه که ادم اصلن نمیدونه پیامد تصمیمش ممکنه چی باشه؟! و همین باعث میشه نتونه درست تصمیم بگیره…
    با این اوصاف تکلیف چیه؟؟!💭

  3. Sona پاسخ

    ارامش دهنده بود…من اخیرا اقدام ب هرکاری منظورم مطالعه برای ازمون هایی ک دارم و …ترس و دیگری عدم موفقیت میاد سمتم درصورتیکه قبلا رتبه ۱۶ کارشناسی و ۶۴ ارشد بودم ولی بااین افکار منفی نتونستم دیگ ب موفقیت برسم اما بااین روش ک ارائه دادید اغاز خوبی شد برام تا مطمئن تر هدایت شوم. تقدیر فراوان

  4. یاسمن کلهر پاسخ

    عاااالی بود مثل همیشه واقعا گاهی اوقات پیش میاد که درمورد خیلی چیزا ادم نمیدونه داره کار درست رو میکنه یا اشتباه رو اکثر ادما هم به ۱۰ دقیقه اول فقط فکر میکنن به خاطر همین تصمیمات کاملا اشتباه میگیرن و اون موقع هستش که بعد از ۱۰ دقیقه اول پشیمون میشن اما این پشیمونی فایده ای نداره . و ممنونم از حس برای مقاله های عالیشون که کمک میکنه تو دنیای شلوغ و پر از روزمرگی دقایقی رو به خودمون و تمرکز روی رفتارمون اختصاص بدیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × پنج =

mahyar akbari

آقای حِس...

همیشه دوست داشتم کسی وجود داشته باشد که هر وقت نااُمیدی به سراغم آمد ، من را به مسیر رسیدن به رویاهایم برگرداند. آن کَس را پیدا نکردم... یک حس خوب را ساختم... مهيار اکبری بنیان گذار یک حس خوب