سلام شما کاربر مهمان هستید :)
ثبت نام
ورود
سلام شما کاربر مهمان هستید :)
مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی ملکه ای از جنس ریاضیات با زندگی غرق شده در اعداد…

مریم میرزاخانی را خیلی خوب میشناختم! بیست و سومِ تیر ماهِ سالِ هزار و سیصد و نود و شش بود! چند روزی بود که از کنکور ریاضی و فیزیک فارغ شده بودم که خبر ناگواری شنیدم و بسیار متاثر شدم! خبری که دنیا را پر کرده بود و بازتاب های زیادی به همراه داشت…

“مریم میرزاخانی ، ریاضیدان برجسته ایرانی به دلیل سرطان آسمانی شد…”

مریم میرزاخانی

فوت و درگذشت مریم میرزاخانی

بسیار شوکه کننده بود! چرا که او برای من اسطوره ای بود و زندگی اش چراغ راهنمایی برای روزهای تاریکم… شاید نوشتن درباره ی او کوچک ترین جبرانی است در برابر چراغ هایی که در این دنیا روشن کرد و رفت…

مطالعه زندگی مریم میرزاخانی مانند دیگر افراد موفق جهان ، اُفقی روشن در برابر چشمانمان نشان می دهد؛ افقی از جنس امید و روشنایی…

مریم میرزاخانی یک رویاپرداز بود

بیست و دومِ اردیبهشتِ سالِ هزار و سیصد و پنجاه و شش بود که مریم در تهران متولد شد. او از کودکی به رویاپردازی علاقه زیادی داشت و آرزوی سفر به دور دنیا را در ذهن خود می پرورانید. از همان روزها به فیلم ها و مستنداتی که درباره نوابغ بزرگی مانند ماری کوری و هلن کلر بود علاقه نشان می داد و از تفریحاتش خواندن کتاب های مختلف بود. همین مسائل باعث میشد که روز به روز رویاهایش عمیق تر و جسورانه تر شود.

مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی و رویاهای کودکی اش…

مریم : وقتی که بچه بودم رویایم این بود که نویسنده شوم. هیجان انگیزترین لحظاتم را به خواندن رمان می گذراندم؛ درواقع هر چیزی به دستم می رسید را می خواندم.

در همین زمینه می توانید مقاله زیر را بخوانید :

به دنبال رویاهایتان بروید آن هم با اطمینان کامل به این دلایل!

بُرِش هایی از زندگی مریم میرزاخانی

دوران ابتدایی اش به اتمام رسیده بود و خوشبختانه جنگ تحمیلی ایران و عراق نیز رو به پایان بود. در این شرایط ، دانش آموزانی مانند مریم فرصت های جدیدی برای موفقیت داشتند. در همین روزها در آزمون ورودی مدرسه تیزهوشان شرکت کرد و قبول شد.

مریم : نسل خوش شانسی بودم زیرا دوران نوجوانی ام مصادف با برقراری ثبات در ایران شد!

در اولین روزهای ورود به مدرسه ی راهنمایی با دختری دوست شد به نام رویا بهشتی که هم اکنون او استاد دانشگاه واشنگتن است! رویا نیز مانند مریم علاقه زیادی به مطالعه کتاب های مختلف داشت. طوری که هر دو بعد از مدرسه به کتابفروشی های نزدیک مدرسه میرفتند و کتاب های مختلف میخریدند و با هم میخواندند.

مریم و رویا سال های دبیرستان شان هم در فرزانگان تهران گذراندند و دل مشغولی جدیدشان شرکت کردن در اُلمپیاد ریاضی بود. از آن جایی که برای شرکت در اُلمپیاد مصمم بودند ، از مدیر مدرسه شان درخواست کردند که مانند مدارس پسرانه ، برایشان کلاس های اُلمپیادی برگزار کند؛ هرچند تا آن زمان هیچ دختری در اُلمپیاد ریاضی شرکت نکرده بود ، ولی مدیر از درخواستشان استقبال کرد و راه رسیدن به آرزویشان را هموار کرد. او از افرادی بود که مدام به آنها روحیه می داد و در مسیر موفقیتشان نقش مهمی داشت!

مریم و رویا سال هزار و سیصد و هفتاد و سه ، تیمِ اُلمپیادِ ریاضیِ ایران را تشکیل دادند و مریم در دوسال متوالی مدال طلای اُلمپیاد ریاضی ایران و جهان را کسب کرد. در این روزها بود که علاقه اش به ریاضیات عمیق و عمیق تر می شد.

مریم دوره لیسانس و فوق لیسانس خود را در دانشگاه صنعتی شریف گذراند. او به هندسه هذلولی علاقه مند بود و در مقطع فوق لیسانس متوجه شد که سوالات ساده ی بسیاری در این زمینه بی جواب مانده اند. وِی برای مدرک دکترا به هاروارد رفت و تز دکترایِ او در زمینه سوالات بی جواب بود و پس از اتمام دکترا ، دردانشگاه پرینستون و استنفورد به تدریس مشغول شد.

در سال ۲۰۰۵ نشریه Popular Science آمریکا او را به عنوان یکی از ۱۰ ذهن برتر جهان برگزید. این محققان برجسته ی جوان ، افق های تازه ای در مرزهای جهان اطراف ما گشودند. از این رو این نشریه آن ها را مورد تقدیر قرار داد.

در سال ۲۰۰۹ مریمِ جوان برنده جایزه بلومنتال شد. مناسبت این جایزه، “خلاقیت استثنایی و تز دکترای مبتکرانه” او بود.

دریافت جایزه نوبل ریاضی

یکی از موفقیت های درخشان مریم، جایزه فیلدز (نوبل ریاضیات) بود که واکنش های زیادی به همراه داشت. او اولین زن و همچنین اولین ایرانی است که این مدال ارزشمند را دریافت کرده. توصیف رسمی کمیته ی مدال فیلدز درباره مریم میرزاخانی ، چیره دست بودن او در گستره ی قابل توجهی از تکنیک ها و حوزه های مختلف ریاضی است.

مریم میرزاخانی

دریافت جایزه فیلدز (نوبل ریاضی) توسط مریم میرزاخانی

از دیگر افتخارات او ، عضو آکادمی ملی علوم سال ۲۰۱۶ ، سخنران کنگره بین المللی ریاضیات سال ۲۰۱۴ ، جایزه تحقیقاتی Clay سال ۲۰۱۴ ، یکی از ده شخصیت مهم نشریه نیچر در سال ۲۰۱۴ ، برگزیده جامعه فیلسوفان آمریکا در سال ۲۰۱۵ ، فلوشیپ دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۱۳ است.

مصاحبه مریم میرزاخانی با گاردین

مریم میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ میلادی مصاحبه ای با نشریه گاردین داشت و در پاسخ به سوالی که خبرنگار در رابطه با تاثیرگذارترین شخصیت ها در زندگی وی مطرح کرد اینطور جواب داد:

من از بسیاری جهات خیلی خوش شانس بودم. وقتی دوران ابتدایی ام تمام شد جنگ هم تمام شده بود. اگر ده سال زودتر به دنیا آمده بودم ، هیچکدام از این فرصت ها را نداشتم. به یک مدرسه فوق العاده در تهران رفتم (فرزانگان) و در آنجا معلمانی فوق العاده داشتم. در آنجا با رویا بهشتی آشنا شدم که بسیاری از علایقش با من مشترک بود.

مدرسه مان در خیابانی قرار داشت که پر از کتاب فروشی بود. روزهایی که با دوستم در این خیابان قدم می زدیم و از یک کتابفروشی به کتابفروشی دیگر می رفتیم هنوز از ذهنم پاک نشده اند. در آن دوران نمی شد مثل این روزها ، کل کتاب را ورق زد و مجبور بودیم به صورت رَندم آنها را خریداری کنیم. مدیر مدرسه ام نیز فردی سخت کوش بود که تلاش می کرد فرصت هایی برابر با پسرها را برای ما فراهم کند.

قدیمی ترین خاطرات تان در مورد ریاضیات کدامند؟

خاطرم هست که در دوران کودکی بیشتر دوست داشتم نویسنده شوم و به رمان علاقه داشتم. تا سال آخر دبیرستان اصلا به ریاضیات فکر هم نمی کردم. در خانواده سه خواهر و برادر دیگر هم داشتم. والدینم همیشه حمایت گر و مشوقم بودند و برایشان مهم بود که مشاغل خوب و راضی کننده ای داشته باشیم.

برادر بزرگ ترم کسی بود که مرا به علوم علاقمند کرد. او همیشه آنچه در مدرسه یاد می گرفت را برایم تعریف می کرد. فکر کنم اولین خاطره ام به زمانی مربوط می شود که او در مورد جمع زدن اعداد یک تا صد برایم گفت؛ در واقع روش حل این مساله برایم بسیار جذاب بود و این اولین باری بود که از یک مسئله زیبا لذت بردم.

چه توصیه ای برای علاقمندان به رشته ریاضی دارید؟

پرسش سختی است. فکر نمی کنم که همه باید ریاضی دان شوند ، اما معتقدم خیلی از دانش آموزان فرصت های لازم را به این رشته نمی دهند. برای دو سال عملکرد ضعیفی در رشته ریاضی دوران راهنمایی داشتم؛ شاید بهتر باشد بگویم علاقه ای به این درس نداشتم. می دانم اگر هیجانی برای ریاضیات نداشته باشید این درس می تواند نااُمید کننده باشد و زیبایی آن صرفا برای آنهایی نمایان می شود که صبور باشند…

مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی

جملات زیبای مریم میرزاخانی

گاهی مواقع احساس می‌کنم در یک جنگل بزرگ هستم و نمی‌دانم به کجا می‌روم؛ ولی به طریقی به بالای تپه‌ای می‌رسم و می‌توانم همه چیز را واضح‌تر ببینم. آنچه آن گاه رخ می‌دهد، واقعاً هیجان انگیز است.

مریم میرزاخانی

مصاحبه با پاپیولار ساینس؛ چاپ اکتبر ۲۰۰۵/ مهر ۱۳۸۴

ماه‌ها یا حتی سال‌ها بعد می‌توانی وجوه دیگری از مسائل را ببینی که در آغاز کار از چشمت پنهان بوده‌اند. مسائلی هست که نزدیک به یک دهه ذهنم را به خود مشغول داشته‌اند و هنوز پاسخ قطعی برایشان نیافته‌ام.

مریم میرزاخانی

کشیدن ایده‌ها به شما کمک می کند که با موضوع ارتباط بهتری برقرار کنید و زوایای جدیدی از آن را ببینید؛ لازم نیست تمام جزئیات را بنویسید تنها نکات اصلی را بنویسید و ارتباط بین افکار خود را طراحی کنید.

مریم میرزاخانی

مصاحبه با مجله کوانتا؛ ۲۱ مرداد ۱۳۹۳/ ۱۲ اوت ۲۰۱۴

این مهم است که شما دوستی داشته باشید که بتوانید علایق خودرا با او در میان بگذارید ، این به انگیزه شما کمک می‌کند.

مریم میرزاخانی

نه تنها سؤال ، بلکه شیوه‌ای که شما سعی می‌کنید آن را حل کنید، هم مهم است.

مریم میرزاخانی

بدون علاقه داشتن به ریاضی ممکن است آن را سرد و بیهوده بیابید. اما ریاضیات زیباییِ خود را تنها به افراد صبور نشان می‌دهد.

مریم میرزاخانی

پرارزشترین بخش مطالعه ریاضی لحظه‌ای است که می‌گویی : آها ! ذوق کشف و لذت فهمیدن چیزی جدید. احساس ایستادن بالای یک بلندی و رسیدن به دیدی شفاف و واضح.

مریم میرزاخانی

مصاحبه با گاردین؛ ۲۲ مرداد ۱۳۹۳/ ۱۳ اوت ۲۰۱۴

ریاضیات به درست فکر کردن کمک می‌کند.

مریم میرزاخانی

ریاضی‌دان بودن مثل این است که بخواهید در طول عمرتان ورزش کنید. اینکه در ۱۸ سالگی ورزش کنید خیلی فرق می‌کند با اینکه همیشه ورزش کنید.

مریم میرزاخانی

۳۰ مرداد ۱۳۹۳/ ۲۱ اوت ۲۰۱۴

شخصیتی فراتر از یک ریاضیدان

مریم جدا از یک ریاضیدان موفق، انسانی متعالی با تفکری شریف و عدالت خواه بود. او به عنوان یک زن جوان قدم مهمی در جهانِ ما برداشت و نشان داد که مهم نیست چه جنسیتی داری ، مهم نیست چه آرزوهای دور و درازی داری و مهم نیست که برای متعالی شدن می خواهی در چه حرفه ای قدم بگذاری! آنچه به واقع اهمیت دارد انسانیت توست، نامتناهی بودنِ روحِ توست! او به همه این شعارِ افرادِ موفق را ثابت کرد که اگر چیزی را واقعا دوست داشته باشی و از جهان طلب کنی و از منطقه ی اَمنِ خودت بیرون بیایی ، با جهان همسو خواهی شد و دیر یا زود به آن جایگاهِ متعالی خواهی رسید.

او نشان داد که صرفا علاقه یا فقط استعداد داشتن مهم نیست؛ چرا که در تمامِ افراد جهان استعدادهایی خارق العاده نهاده شده ، مهم پیدا کردن جایگاهِ درست خودمان است؛ آن هم در این دنیای شلوغ و درهم برهم! اگر جایگاهت را پیدا کردی ، بدان که راه و نتایجی شگفت انگیز پیش رو خواهی داشت!

مریم میرزاخانی

مریم میرزاخانی و روز جهانی زن در ریاضیات

سال‌روز تولد مریم میرزاخانی از سوی اتحادیه بین المللی انجمن های ریاضی جهان با پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران ، به عنوان روز جهانی زن در ریاضیات نام گذاری شد!

وی گفت : اگر می دانستیم همه چیز پیچیده است ، فکر میکنم که دست از تلاش می کشیدیم. سپس مکث کرد و گفت : من نمی دانم؛ در واقع ، من نمی دانم ، او گفت : من به راحتی تسلیم نمی شوم…

مریم میرزاخانی

از مصاحبه مریم میرزاخانی با مجله Quanta

در همین زمینه می توانید مقاله زیر را بخوانید :

وقتی علم ریاضیات به زیبایی الهام بخش زندگی تان میشود…

 

فاطمه نصاب زاده ،‌ عضوی از تیم رویایی حس…

حتما بخوانید

  1. پلی لیست حس دانلود موزیک های بی کلام جادویی و درجه یک
  2. بک گراند انگیزشی موبایل دانلود زیباترین والپیپرهای انگیزشی موفقیت
  3. عکس نوشته انگیزشی دانلود ۶۸ عکس نوشته انگیزشی موفقیت (قسمت ششم)
  4. چه بر سر خوشی های زندگیمان آمد؟ رویاهایمان کجا رفتند؟ + پادکست
فاطمه نصاب زاده

من ، فاطمه ، قراره زندگیمو خودم بسازم ، با اعتقادات و تلاشهای خودم ، با انتخاب ها و تصمیمات خودم ، بدون ترس از تاریکی ، گذشته و آینده ، شکست و یا حتی مرگ! چون هدف از حضور من در این دنیا چیزی جز این نیست!

41 نفر در این گفتگو شرکت کرده اند! نفر بعدی شما باشید...

ما با عشق پاسخ می دهیم چون می خواهیم جهان را به جای بهتری برای زندگی تبدیل کنیم!
  1. Amirmahdirazzaqi4 پاسخ

    سلام
    مریم میرزاخانی، الگو و اسوه ما رشته ریاضیاس درسته که تا سال ها کسی مثل ایشون پیدا نخواهد شد ولی من سعی میکنم در حد توان خودم به ایشون و زندگیشون نزدیک تر بشم تا بتونم مثل ایشون رسالتم رو به این دنیا بدم
    امیدوارم آناهیتا دخترشون، دنیا رو جور دیگه ای تغییر بدن و مایه افتخار ما بشن
    ممنون ازین مقاله زیباتون❤️

  2. اسمعیل محمدی پاسخ

    روحشون شاد
    ممنون بابت زحمتی ک کشیدین
    آدم رو ب فکر کردن در رابطه به وجود وامیداره
    خسته نباشید
    عاقبتتون بخیر

  3. Vaniya پاسخ

    ممنون از مقاله عالیتون خیلی لذت بردم ریاضیات خیلی زیباست و به قول پروفسور مریم میرزا خانی(فقط خودش رو به شاگردان صبور نشون میده )بازم ممنونم بسیار زیبا بود 🌹🌹

  4. سیدرضا نجفیسیدرضا نجفی پاسخ

    سلام. وقت بخیر. سپاس فراوان بابت نوشتن این مقاله.
    به جرات میتونم بگم که هیچ چیز مثل اسم مریم میرزاخانی نتونست به من انگیزه بده تا ریاضی رو یاد بگیرم. تا عاشق ریاضی بشم. تمام حسرتی که این روزها میخورم اینکه که ای کاش مریم میرزاخانی زنده بود و من میتونستم فقط ۱ ساعت سر کلاس ریاضیشون بشینم .
    واقعا حیف شد که ایشون رو از دست دادیم.
    امیدوارم جاشون در بهترین جای بهشت باشه.

  5. افسانه میرزایی پاسخ

    درود بر شما
    من یکی از علاقه مندان به ریاضیات هستم بین سال های ۶۶تا۶۹ در دبیرستان معلمانی چون خانم بخارایی وخانم ناطقیان با تلاشی وصف نا پذیر برای ما ریاضیات ر ا آسون کردند گرچه من سال چهارم دبیرستان وارد کار شدم و نتونستم در رشته خودم دانشگاه برم اما اکنون که باسمت مدیر مدرسه بازنشسته شدم و به گذشته‌ فکر میکنم متاسفانه میبینم آموزش ما به قهقرا رفته و درصد خیلی پایینی از دانش آموزان ایران به ریاضیات علاقه دارند .چون در مدرسه ها درک درستی از ریاضیات به بچه ها داده نمیشه .از ریاضیات لذت نمی‌برند همه چیز شده نمره ….

  6. اميررضا پاسخ

    خیلی عالی. به نظرم من به عنوان کسی که رشتش ریاضیه باید خیلی زودتر درباره همچین افراد موفقی اینچنین مقالاتی رو میخوندم ممنونم از شما

  7. Saba پاسخ

    بارها و بارها مقاله هایی درباره ملکه ریاضیات خونده بودم
    هربار تکراری اما هر بار با شوق زیاد دوباره میخونم و خسته نمیشم و این بار هم دوباره با اینکه همه داستان رو میدونستم دوباره خوندم.
    ممنون از مقاله زیباتون🤩❤

  8. مهدی پاسخ

    سلام و عرض ادب بسیار عالی بود،ایشون در ایام قدیم الگوی راه من بودن ممنون از اینکه مقالات عالی و قوی مثل این یکی رو آماده میکنید و من هر بار با خواندن مقاله های شما انگیزه و شوق عجیبی میگرم.
    سپاس🌹🌹🌹♥️♥️♥️

  9. Masoume پاسخ

    دقیقا چند دقیقه پیش بود که اومدم دنبال یه چیز الهام بخش درباره ریاضیات بگردم و وقتی تلگرامم اومد بالا،اینو دیدم،میتونی تصور کنی چقدر خوشحال ترینم الان؟ 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 13 =

mahyar akbari

آقای حِس...

همیشه دوست داشتم کسی وجود داشته باشد که هر وقت نااُمیدی به سراغم آمد ، من را به مسیر رسیدن به رویاهایم برگرداند. آن کَس را پیدا نکردم... یک حس خوب را ساختم... مهيار اکبری بنیان گذار یک حس خوب